top of page

Litt om Sykkylven

Sykkylven - Liten bygd med en utrolig møbelhistorie 

Det er vanskelig å komme fra Sykkylven, uten å være stolt av det!

Ikke bare på grunn av de staute, kvasse sunnmørsalpene, som reiser seg freidig og høyt opp fra de dype og mystiske fjordene. Ei heller, alle de stille fjellvann som ligger der som blinkende krystaller høyt oppe i fjellheimen. Eller skogen som kler de langstrakte liene, og som fremstår som en rik fargepalett av mangfold hver høst.

Det er folket! I høyeste grad også på grunn av folket! Folket før oss, de som stod ovenfor de umulige valgene om å "bli ved tuftene," i fare for mer sult og nød, i et forsøk på å prøve noe nytt og forhåpentligvis innbringene på heimegardene. Eller å reise vekk i håp om noe bedre. Alt dette på grunn av flere tiår med trange kår og elendige avlinger. Mange valgte det første, men noen begge deler. Ved å reise over til "The promise land" i håp om å kanskje "strike gold" i Klondyke eller lignende sjansespill. Alt dette, for å kunne sende pengene heim for å redde gardene i den kjære heimbygda si. Svært mange greidde det også, mens andre igjen tapte sjansespillet. Men felles for det fleste, var viljen til risiko minst like stor som kjærleiken til heimstaden. Viljen til å ta store sjanser, gjenspeiles i det faktum at i mellomkrigstiden ble det registrert over 200 møbelbedrifter i Sykkylven. Resten er historie, og kall det gjerne møbelhistorie, som fortsatt lever videre på grunn av folket rundt fjordene. De som har lært kunsten av sine forfedre, og de som har kommet til underveis og som bidrar med nye øyner og idéer. Så er det denne fantastiske naturen... Den ligger der og omkranser sitt folk og gir rundhåndet inspirasjon om former, farger og klare ideer fra sin utømmelige kilde... Så det er faktisk vanskelig å være fra Sykkylven, uten å være stolt av det!

Velkommen til SCANDINOR ERGONOMICS

Sykkylven - Norsk møbelhistorie og møbeltradisjon

Om oss

Bilder fra Sykkylven - Foto: Privat

Scandinor Ergonomics fra møbelbygda Sykkylven (tidl. Scandinor stiftet 1985), ønsker våre gamle og nye kunder velkommen til vår nye nettside! Etter en periode med en nødvendig reorganisering i firmaet, er vi nå tilbake på markedet for fullt. Vi har selvfølgelig med våre velkjente produkter, men vil også lansere nye og innovative produkter i fremtiden. Så her er det bare og følge med!

 

Den siste tiden har vi gjennomført noen større endringer i firmaet, for å kunne gi alle våre kunder den beste opplevelse av service, kvalitet og leveringsdyktighet i fremtiden. Både større ordrepågang og et ønske om å kunne videreutvikle både våre kjente og nye spennende produkter, var viktige kriterier da vi søkte etter en ny samarbeidspartner. Vårt valg av samarbeidspartner ble dermed enkelt, med hensyn til å kunne ivareta våre kunder sine ønsker og behov på beste måte. Vi er derfor veldig glad og stolt av å kunne ønske Glomma Industrier AS med på laget!

 

Glomma Industrier AS har videreført en møbeltradisjon i Nes Kommune Akershus siden 1957, og videreutviklet dette med et moderne produksjonsanlegg og dyktige fagfolk. Vi er stolte av og si, at sammen bygger vi videre på en ekte norsk håndverkstradisjon med sitt opphav fra Sykkylven. Vi er sikre på at vi nå stiller mye sterkere til å kunne bli en bidragsyter for fremtidens ergonomiske stoler og sitteløsninger, som gir våre brukere en solid helsegevinst.

 

Anatomic stol så dagens lys for første gang i 1987. Som de fleste nyvinninger, er stolen et resultat av et behov og problemløsning. Et sterkt behov for et bedre sitteredskap for kanskje den vanskeligste arbeidsstilling av alle, nemlig tannleger. Det fantes svært få stoler for tannleger med god korsryggstøtte og fokus på ergonomi i dette tidsrommet. Dette ville Tannlege Kårstein Blindheim i Sykkylven, prøve å gjøre noe med. Så han oppfant like godt opp en stol selv. Anatomic stol er for øvrig bare en av flere som Tannlege Blindheim modellerte frem og fikk satt i produksjon, men den er absolutt blitt den mest solgte for Scandinor Ergonomics.

Produkter

anatomic_logo.png

Anatomic stol i hud

Stolen Anatomic sin utforming og egenskaper er bygget på ergonomiske prinsipper, der både sete og rygg er formstøpt etter kroppens anatomi. En balansert hardhetsgrad sikrer optimal støtte, sittekomfort og god blodsirkulasjon. Seteputen er formet etter setemuskulaturens profil, og gir en god og behagelig støtte.

elmosoft.jpg
0ae6ea_b9fb405ca5e5265c1dfcbe830c7c8c8a.

Dinamica

xlAnatomicblamedring-0945.jpg
svart_redigert.png

SCANDINOR ERGONOMICS

Design og utvikling av fremtidens sitteredskaper

" Mennesket er i utgangspunktet ikke skapt for å sitte stille over lengre perioder. Utfordringen blir da og utvikle sitteredskap som opprettholder ryggsøylens naturlige form som vi har i oppreist stilling, samtidig med muligheten for bevegelsesfrihet og variasjon av arbeidsstillinger..."

Stadig flere av oss har eller vil få fremtidig sittende arbeid. Stillesittende arbeidsoppgaver kan være belastende på nakke og ryggmuskulatur, og det stilles store krav til sirkulasjonsapperatet. Helserelaterte plager forbundet med stillesittende arbeid har også blitt en økende tendens. For å forebygge slitasjeskader og å opprettholde en god blodsirkulasjon, bør arbeidsstillingen være slik at vi får mest mulig variasjon. Man snakker ikke om en riktig arbeidsstilling, men flere arbeidsstillinger. Mennesket er i utgangspunktet ikke skapt for å sitte stille over lengre perioder. Utfordringen blir da og utvikle sitteredskap som opprettholder ryggsøylens naturlige form, som vi har oppreist stilling, samtidig med muligheten for bevegelsesfrihet og variasjon av arbeidsstillinger. Vi ønsker med våre stoler å gi brukeren en helsegevinst gjennom et mest mulig aktiviserende sitteredskap.

rygg helse

Dine detaljer er sendt!

SElogo_hvit.png

 

 

Scandinor Ergonomics

Møbeldesign - produktutvikling

6230 Sykkylven

Salg/informasjon:

48 16 87 87

post@scandinor.no 

Kontakt Oss

glommalogo.png

Glomma Industrier AS

Produksjon

Nedre Hagaveg 15 B,

2150 Årnes

Salg/ordre/service:

63 90 81 00 / 92 64 68 35
post@glommaindustrier.no robert@glommaindustrier.no

bottom of page